Räimed Hispaania moodi

Autor: Vladislav ja Kaarel Koržets
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 26.10.2011 11:25

1 kg räimi
sidrunimahla
2 munakollast
keetmiseks õli

Räimed puhasta ja maitsesta sidrunimahlaga, seejärel kasta munakollase sisse ning keeda kuumas õlis.

Kuldpruuniks küpsenud ja pealt rabedaid räimi võib serveerida korindikastmega või mõrkja kastmega, salati ja kartulitega.

 
Mõrkjas kaste

2 munakollast
2 tl sinepit
2 tl veiniäädikat
2 tl suhkrut
soola
valget pipart
1 dl head rõõska koort

Munakollased segada maitseainetega, lisada ettevaatlikult koor. Sobib eriti hästi praetud kalatoitudega.

 
Korindikaste

½ dl korinte (korint – väike, tume, seemneteta rosin)
4 dl vett
1 sl võid
2 sl nisujahu
suhkrut
soola
veiniäädikat

Korindid keeta vees pehmeks. Või sulatada teises potis, sellesse segada nisujahu ja korintide keeduvesi. Kastet keeta 10 minutit, lisada korindid ja kaste maitsestada.

Sobib õlis keedetud kalatoitude juurde.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: