Poolik kana tomati-kakao mopkastme ja kreeka-kartulisalatiga

Autor: Tõnis Neigla
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 10.04.2012 12:20

1.3kg terve kana

0,5 l keefiri

1 tl Dandoori pastat

1 tl purustatud köömneid

2 spl sidrunimahla

2 spl õli

1 tl soola

½ tl hiina maitsesegu

1 spl vürtsikat ketšupit

4 küüslauguküünt, purustatud

2 tl kooritud ja hakitud ingverit

 

Torka kanasse auke ja tee paar 2cm sisselõiget piki nahka. Sega keefiri hulka muud kanale minevad ained. Vala segu kanale ja lase üle öö külmikus maitsestuda.  Küpseta ahjus 160-170 kraadi juures ca 1h. Mopi kana iga 15-20 minuti järgi mõlemalt poolelt jättes alati kana plaadile nii, et selg oleks üleval pool.  Kui kana on valmis  lase seista kuni 5 min. ja lõika kana kääridega pooleks ja pintselda mop kastmega.

Serveeri   värske salatiga.

Kreeka –kartulisalat

100 g Keedukartulit

20 g viilutatud punast sibulat

20 g Feta juustu

20 g Oliive

20 g Värskeid spinatilehti

20 g Röstitud paprikat

20 g Kirsstomatit

Röstitud sibulalaaste

Kaste:

Pesto

Valge veini äädikas

Oliivõli

Apelsinimahl

Sool,pipar

 

Tomati-kakao mopkaste

0,5dl Valge veini äädikat

0,5dl  Õlut

0.5dl Ketšupit /vürtsikas

750g Fariini suhkrut

1-2 sl meresoola, tšillipulbrit

1 sibul

4-5 küüslauguküünt

3 varsselleri vart

3 porgandit

200 g taluvõid

Cacao & Chilli maitseaine

Keskmine hinne:
Sinu hinne:

Kommentaarid

Vastuse lisamiseks sisene ERR kasutajatunnuse ja parooliga või vasta ilma sisse logimata alljärgneva vormi kaudu.


Kommenteerimise reeglid leiad siit.

Kommentaarid (2)