Hinkaalid

Autor: Priit Kuusk, Kolhethi
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 28.12.2012 09:37

Hinkaalid ca 25 tk.

Tainas
450 ml külma vett
1 kg kvaliteetset nisujahu
1 tl soola

Sega tainas kõvasti läbi. Kui on konkreetne ja korralik tainas valmis, siis lase seista ja sega iga poole tunni tagant veel kolm korda. Korralikult und konkreetselt!


Täidis
pool kilo segahakkliha
1 sibul, väikesteks tükkideks hakitud
1-2 küüslauguküünt, pressitud
1 tl Cayenne pipart
1-2 tl jahvatatud musta pipart
1-2 tl soola
0,5-1 tl kuivatatud koriandrit
peotäis hakitud värsket koriandrit
peotäis hakitud värsket peterselli
ca 200 ml külma vett (et lihatäidis oleks korralikult vedelavõitu)
Sega kõik läbi.

Pane lauale jahu, võta osa taignast ja rulli õhemaks, u. poole cm paksuseks.

Lõika taignast ümmargused 50-grammised kettad. Selleks sobib hästi nt. kokteilišeikeri kaas või mõni muu ca 8-9 cm läbimõõduga vorm. Seejärel tee kettad jahuga kokku ja rulli laiaks. Õhukeseks ja ümmarguseks, läbimõõt silma järgi u. 16-18 cm.

Pane taigna keskele suur lusikatäis vedelat lihasegu ja voldi hinkaali servad ettevaatlikult kokku. NB! Vaata, et lihamahl ei voolaks taigna servale, sest siis ei hakka tainas kokku. Kui tutt on valmis, pigista nimetissõrmede ja pöialdega ilusti kokku, murra ülemine ots ära ja viimistle hinkaali saba ilusaks.

Pane hinkaalid ettevaatlikult keevasse soolvette ja keeruta potti ettevaatlikult edasi-tagasi, et hinkaalid põhja kinni ei jääks. Oota, kuni pinnale kerkivad, keeda vähemalt viis minutit ja vahetult enne väljavõtmist vala potti klaas külma vett. Siis ei kleepu taldrikul kokku.

Serveeri musta pipraga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: