Küülikukoib köögiviljadega

Autor: Veiko Ruukel
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 18.02.2013 13:17

Valges veinis küpsetatud küülikukoib talviste köögiviljade padjal koorese mädarõika kastmega

1 küülikukoib
100 g porgandit
50 g sellerivart
50 g kaalikat
50 g punast peeti (keedetud/lõigatud suupärasteks tükkideks)
kirsstomateid
hakitud peterselli
küüslauku
kadakamarju
loorberilehte
valget veini
vahukoort
mägarõigast
jahu
õli

Küülikukoib maitsestada soola ja pipraga, paneerida jahuga ja praadida pannil õliga mõlemalt poolt.

Asetada potti kuivatatud ürte, kadakamarju, loorberilehti, porgandit, sibulat, küüslauku. Valada potis olevad köögiviljad valge veini ja veega üle ning asetada potti pannil praetud küülikukoib.
Katta pott fooliumiga. Asetada pott ahju ning küpsetada ahjus 2 tundi 180 kraadi juures.

Kui küülikukoib on valmis, kurnata potis olev vedelik teise potti, valada juurde vahukoor ning keeta kaste paksemaks, seejärel kaste maitsestada mädarõika püreega.

Kaalikas, porgand pesta ning koorida. Lõigata neist suupärased tükid ning keeta vees poolpehmeks. Koos nendega keeta ka sellerivarrest lõigatud tükid.

Kuumutada köögiviljad pannil õliga.
Kõigepealt kuumutada kaalikas, porgand, sellerivars ning lisada juurde ka punase peedi kuubikud.  Maitsestada ning lisada juurde hakitud rohelist.

Serveerides asetada köögiviljad ja 3 poolikut kirsstomatit taldrikule, nendele asetada küülikukoib ning valada koib üle koorese mädarõika kastmega.
Kaunistada toit paprika ribade ning pidupäevale kohaselt rükkilille õitega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: