Ürdikana küüslauguga ja kartuli-selleri puder

Autor: Ilmar Räni
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 26.02.2013 10:54

Ürdikana küüslauguga neljale


Terve kana või 4 kana koiba või 8 kondiga kana kintsu

1 sl võid

Tellicherry pipart veskis

kivisoola veskis

20 küüslaugu küünt

1 tl kuivatatud rosmariini

1 tl kuivatatud tüümianit

1 sidruni riivitud koor

100 ml valget veini

150 ml kanapuljongit või vett

50 g võid toatemperatuuril kuubikutena


Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Lõika terve kana tükkideks ja maitsesta soola ja pipraga. Pruunista paksupõhjalises potis kana tükid, mõlemat küljelt 2-3 min ja tõsta kõrvale.

Lisa potti küüslauguküüned ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 1 minut, jälgi, et küüslauk ei kõrbeks. Lisa potti pruunistatud kanatükid, sidruni koor ja maitsesta ürtidega ning sega läbi.

Kata pott kaanega ja hauta ahjus 20 min. Seejärel niisuta kana potisolevate mahladega ja küpseta ahjus ilma kaaneta veel u 30 min kuni kana on küps. Tõsta seejärel kanatükid serveerimistaldrikule ja kata fooliumiga.

Seejärel tõsta pott pliidile ja kuumuta keskmisel kuumusel. lisa vein ja mulju lusikaga küüslaugud puruks. Lisa kanapuljong ja hauta umbes 5 min, kuni kaste on kergelt paksenenud. Lisa ükshaaval võikuubikud, samal ajal pidevalt segades. Kui või on kastme paksendanud, eemalda pliidilt ja lisa vajadusel soola ja pipart.

Serveeri kana koos kastme ja kartuli-selleri pudruga .


Kartuli-selleri puder


600 g kooritud kartuleid, 3 cm kuubik

200 g kooritud juursellerit, 1 cm kuubik

25 g võid

100 ml vahukoort

 tervet valget pipart veskis

kivisoola veskis

Keeda kartul ja seller väheses vees kuni pehmed ning nõruta ja pressi pudruks.

Ära kasuta saumikserit! Samal ajal soojenda vahukoor ja võiports kuni või on sulanud.

Lisa koor pudrule, maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi. Serveeri kohe koos kanaga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: