Aeglaselt mooritud sea kõhuliha hautatud porgandite, läätsede ja pastinaagipüreega

Autor: Rene Uusmees
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.12.2012 12:01

1,5 kg kuiva ja nahaga sea kõhuliha

sibulaid

porgandeid

loorberit

sellerit

ürte


1 l veiselihapuljongit

1 l kanapuljongit


Marinaad


1/2 l Põltsamaa Tõmmut

75 g pruuni suhkrut

50 ml vaarikaäädikat

2 koriandriseemet

2 pipratera

25 g tüümiani

1 porrulauk

1 tähtaniis

1 l punast veini

75 g mett

Segage kõik komponendid omavahel ning keetke seni, kuni kogus on vähenenud poole võrra. Jahutage.


Valmistamine


Kallake valminud marinaad lihale ning sulgege küpsetuskottidesse.
Pruunistage köögiviljad, lisage puljong ning kurnake poole võrra.

Lisage puljongile liha ja marinaad, moorige 4 tundi madalal temperatuuril ning laske jahtuda.

Pange puljong kõrvale ning lõigake lihatükid sobiva suurusega portsjoniteks. Kasutage varem äravõetud kastet liha glasuurimiseks ja ülessoojendamiseks. Jätke osa kastmest läätsede moorimiseks alles.

Läätsed


Moorige läätsed kanapuljongis ja vees koos köögiviljade ja ürtidega kuni valmimiseni.
Lisage kastmele mooritud läätsed, pruunistatud tükeldatud täissuitsuvorsti ning värskelt peenestatud petersell vahetult enne serveerimist.



Porgandid


Hautatud porgandilaastud: porgandi viilud, küüslauk, loorberid, köömned, või, valge pipar. Keeda porgandid maitseainete ja toiduvõiga. Porgandid peaks olema keemisel kaetud veega, 1:1 suhtega. Kuni vesi on keenud püreesta ja serveeri a´la minute. Konsistents peaks jääma teraline, mitte päris püree. Serveeri supilusikaga soojalt prae lisandina.



KÕRNED


Keeda seanahka umbes 30 minutit soolaga maitsestatud vees, seejärel hästi kuivaks, lõika väikesteks ruutudeks ja küpseta fritüüris krõbedaks. Kodus kui pole fritüüri, siis ettevaatlikult keeta õlis. Seakamar muutub õlis keetmisel hästi õhuliseks. Maitsesta soolaga.


Pastinaagi-kartulipüree


Keeda eraldi pastinaak sidruniga maitsestatud kanapuljongis! Mikserdamisel lisa veidi vahukoort!

Karulipüree eraldi.

Seveerimisel sega kartulipüree pastinaagipüreega kokku. Maitsesta soola, pipra ja taluvõiga.


Garneerige värskete porrulaukudega ning krõbeda seakamaraga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: