Broileri koiva ja kintsuliha confit kõrvitsaorsoto, paprikacouli ja tüümianikastmega

Autor: Pekka-Paavo Kesküla
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 01.04.2015 15:51

BROILERI KOIVA CONFIT KÕRVITSAORSOTO

PAPRIKACOULIS TÜÜMIANIKASTE

KANAKÕRNED (soovi korral)

Broileri koivalt ja kintsult eemaldada nahk, rinnakuluu ja õlaluu koos kõõluse ja veresoonega, samuti lõigata jalapoolsed kõõlused ja liha liigese lähedalt lahti ning eemaldada jalapoolne liigeseots. Maitsestada soola, pipra ja tüümianiga, pakkida liha kokku sügavasse küpsetusvormi, katta pardirasva ja õliga ning vorm omakorda fooliumiga. Küpsetada ahjus 110C juures min 2h, kontrollida küpsusastet, vajadusel lisada küpsetusaega. Jahutada ning säilitada omas rasvas.

Paprikad puhastada, segada õliga, maitsestada soolaga ning küpsetada värvid eraldi pehmeks, puhastada, koorida ja püreestada koos vähese Cointreau-ga kannmikseris. Maitsestada soolaga.

Kõrvits puhastada, tükeldada ning keeta pehmeks.

Odratangud pesta ja keeta pehmeks. Maitsestada soolaga.

Serveerida: Orsoto - kuumuta tangud koos kõrvitsa ja vähese koorega, lõpuks lisada riivitud parmesan, maitsestada vajadusel soolaga. Võta ettevaatlikult kana rasvast välja ning kuumuta ahjus pannil ca 6-8 minutit. Pigista pritspudelist kolme erivärvilist coulid taldrikule ja vea lusikaga pikad triibud kuni peaaegu taldriku servani, aseta orsoto taldrikule, lisa kana ning kaste, kaunista soovi korral kõrneste ja idudega.


Kitsejuustu panna-cotta vaarika couli´ga

300ml rõõska koort

2 lehte želatiini

100g kitsejuustu

Suhkrut

 

Vaarikaid

Suhkrut

 

Leota želatiin külmas vees

Hõõru suhkur koos kitsejuustuga läbi.

Pigista želatiin kuivaks ja lahusta soojendatud koores

Sega kooresegu kitsejuustuga ühtlaseks, kalla vormidesse ja tarrenda

 

Pane vaarikad koos suhkruga keema, kui hakkab vähest auru tõusma, vähenda kuumust. Keeda marjad lahti ja kontrolli maitset, vajadusel lisa suhkrut. Hõõru vaarikasegu läbi peene sõela, kontrolli maitset (kui suhkrut lisama peab, lase segul korra veel keema tõusta!) Jahuta kiirelt.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: