Luksuslik eineleib isetehtud vegan Cheddar juustu, valge oa- päikesekuivatatud tomati pasteedi ja oa-suvikõrvitsakotletiga

Autor: Sandra Vungi
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 31.01.2014 14:23

Vegan Cheddar juust (sulab ka!)

Koguseliselt umbes 800 g juustu

* 2 purki täisrasvast kookospiima (rasvasisaldus vähemalt 16-17%)

* 1 tl (valge veini) äädikat

* 2 tl (mere)soola

* 3 tl agar-agari pulbrit

* 1 tl paprikapulbrit

* 3 tl broilerimaitseainet (vali selline, mis sisaldab ainult looduslikke ürte ja vürtse, mitte ohtlikke ja ebavajalikke lisaaineid)

* 5 spl maisitärklist

* 6 spl maitsepärmi ehk pärmihelbeid

Varu kõigepealt üks väiksem keraamiline, plekist või klaasist kausikene ning määri (oliivi)õliga kokku. Jäta see kõrvale kuuma juustu ootama.

Aja kookospiim kastrulis keema ning keeda umbes pool minutit, kuni piim on täiesti segunenud. Lisa äädikas, vispelda läbi, lisa sool ja vispelda lisa agaripulber ja vispelda veel korralikult läbi. Keeda ja sega pidevalt vispeldades umbes minut aega. Lisa paprikapulber, broilerimaitseaine ning maitsepärm. Vispelda korralikult ning lisa maisitärklis. Keeda umbes 2 minutit samal ajal jõuliselt vispeldades. Vala kuum ja vedel juust õliga määritud kausikesse ning jäta välja või toatemperatuurile umbes pooleks tunniks jahtuma. Seejärel pane juust umbes 40 minutiks sügavkülma. Nüüd saad juustu juba kasutada, aga parima konsistentsi saavutab ta siis, kui on peale sügavkülma veel üle öö tavakülmikus olnud. Ma ei jõua tavaliselt nii kaua oodata :) Lõika juustääred võinoaga kausi küljest kergelt lahti ning kummuta juustupall lõikelauale või taldrikule. Nüüd saad juustu näiteks riivida, juustunoaga lõigataja kasutada kõikvõimalikes toitudes, kus sa muidu juustu kasutaks.

Valge oa ja päikesekuivatatud tomati pasteet

* 2 purki valgeid ube

* pool purki päikesekuivatatud tomateid (koos õliga)

* vastavalt maitsele soola

Kurna ja loputa oad ning vala sügavamasse kaussi. Lisa pool purki päikesekuivatatud tomateid ja kõik purgis olev õli. Püreesta saumiksriga ühtlaseks pasteediks, maitse ning lisa vajadusel soola. Serveeri ahjus krõbedaks küpsetatud kuklitel.

Oa-suvikõrvitsakotletid

umbes 20 keskmist kotletti

* 2 purki punaseid ube (1 purk on 400 g)

* 3 suuremat sibulat

* jupp suvikõrvisat (400 g)

* 3 tl karripulbrit

* 3 tl köögiviljapuljongi pulbrit (vali taas kõige looduslikum variant)

* 100 g täistera nisujahu (Graham)

* õli praadimiseks

Kurna ja loputa oad, vala suuremasse kaussi ning masseeri kätega pudiks. Lisa peeneks hakitud sibulad ja suvikõrvits, karri- ja puljongipulber ning täisterajahu. Masseeri ja sega kõik kätega läbi, kuni kõik on ühtlaselt segunenud ja maitsestunud. Aja pann kuumaks, vala sinna paar supilusikatäit õli, vormi kätega tainast kotletid ning aseta kuuma õli sisse. Prae mõlemalt poolt krõbedaks. Serveeri näiteks kartuli ja kastme juurde, leiva peal koos natukese sinepiga või näiteks burgerivahel.

Eineleiva tarvis määri kvaliteetsele leivaviilule pasteeti, seejärel aseta sinna üks paksem juustuviil ning kõige peale üks oa-suvikõrvitsakotlet. Kaunista värske basiilikuga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: