Palak paneer

Autor: Priit Kuusk ja Bolliwood
Allikas: Köögikodanikud | Avaldatud: 03.01.2013 14:44

Palak paneer 2-le inimesele

Paneer

Aja paksu põhjaga potis keema kolm-neli liitrit piima. Kui piim on keema tõusnud, keera tuli maha ja lisa piimale lusika kaupa ca 2 spl 30% äädikat ja sega. Kohe, kui piim tükki tõmbub, kurna läbi marli. Keera marli kõvasti kinni, et liigne vedelik välja valguks ja pane mõneks ajaks raskuse alla. Veerand tunni pärast on valmis toorjuust, mida saab noaga lõigata.

Palak paneer

150 g külmutatud või 250 g värsket spinatit
1 viilutatud sibul
1 spl peeneks purustatud küüslauku
1 spl riivitud ingvert
1 tükeldatud tomat
natuke maitsestamata jogurtit
natuke hapukoort
1 tl vürtsköömneid
1,5 tl Panch Phoronit (India maitseainesegu nn. 5-e vürtsi segu)

1.
Sega kausis kokku – ½ tl tšillipulbrit, ½ tl kurkumit, ½ tl koriandipulbrit, ½ tl jahvatatud vürtsköömneid, ½ tl soola. Lisa sorts vett ja sega läbi.

2.
Kuumuta wokpannil õli, lisa köömned ja 5-e vürtsi segu. Prae pruuniks.
Lisa sibul ja prae läbi.
Lisa ingver ja küüslauk ja sega läbi.
Lisa tomat ja prae 1 minut. Lisa veega segatud vürtsid.
Lisa spinat ja prae korralikult läbi. Võid ka natuke vett lisada, et püree liiga paks ei tuleks.
Püreeri kogu kupatus.

3.
Lõika paneer kuubikuteks ja prae pannil õlis kuldpruuniks. Võta juust pannilt ja kuumuta püree. Lisa juust, maitse järgi jogurtit ja hapukoort ning sega läbi. Vajadusel maitsesta soolaga.

Süüa riisiga.

Raita

Maitsestamata jogurt maitsesta jahvatatud vürtsköömnete, soola ja suhkruga. Voila!

Keskmine hinne:
Sinu hinne: