Shakshuka

Autor: Pille Petersoo
Avaldatud: 04.04.2014 10:57

Koostisosad

2 sl oliiviõli

2 viilutatud küüslauguküünt

2 viilutatud või hakitud sibulat

400 g purk konservitud purustatud tomateid või pool kilo tükeldatud küpseid tomateid

Näpuotsaga vürtse - tšillihelbeid või -pulbrit, köömneid, vürtsköömneid

Maitse järgi soola ja musta pipart

4 värsket muna

Hakitud värsket peterselli või koriandrit

 Valmistamine

Kuumuta õli praepannil mõõdukal tulel. Lisa sibul ja prae umbes 5 minutit. Siis lisa hakitud küüslauk ning prae tasasel tulel, kuni küüslauk on kuldne. 

Lisa purustatud tomatid ning maitseained. Sega, kata pann kaanega, alanda kuumust ning lase kümmekond minutit podiseda, kuni tomatikaste on veidi paksenenud ja mõnusalt maitsestunud. Maitse kastet - vajadusel lisa veel tšillit vm maitseaineid.

Tee lusikaseljaga tomatikastmesse neli süvendit, libista igasse süvendisse üks toores muna (muna võid esmalt väikese tassi sisse katki lüüa). Maitsesta munad pealt tsipa soolaga ning lase kuumas tomatikastmes 5-6 minutit küpseda, kuni munavalge on hüübinud ja munakollane samuti poolhüübinud.

Kui eelistad küpset munakollast, siis kata pann kaanega küpsetamise ajaks või tõsta pann paariks minutiks kuuma grillelemendi alla.

Puista valmis roale hakitud maitserohelist ja serveeri kohe. 

Kõrvale paku pehmet saia või nisuleiba, millega saaks pannilt roa kenasti kätte.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: