Toorjuustu ja aprikoosidega täidetud kalkunifilee

Autor: Jevgeni Jermoškin
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 19.12.2012 11:56

Toorjuustu ja aprikoosidega täidetud kalkunifilee, suitsujuustupüree, rosmariini-jõhvika kastme ja hurmaakompotiga

 

Kalkunifilee 200g

Philadelphia juust 50g

Jõhvikad kuivatatud 15g

Kuivatatud aprikoosid 20g

Murulauk 5gr

Sool

Pust purustatud pipar

Küüslauk (mis jääb peale peekoni praadimist)

Või praadimiseks

Vasarda kalkuniliha õhemaks ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku kõik toorained peale võid. Keera kalkuniliha rulli kuhu eelnevalt paigutasid täidist ning prae pannil pruuniks. Küpseta ahjus lõpuni 180 juures 6-10min.

 

Peekonipuru:

Suitsupeekon 100g

Rosmariin 5g

Küüslauk 10g

Pane peekon, rosmariin ja küüslauk pannile ning kuumuta kuni kogu rasv tuleb peekonist välja ning peekon muutub pruuniks. Pane valmis peekon sõela peale, et rasv tilguks maha. Küüslauk kasuta kalkuni täidises.

 

Kaste:

Suitspeekoni rasv kasuta mis on jäänud puru tegemisest

Rosmariin 5g

šalott sibul 60g

Jõhvikad külm. 100g

Hele muskavaado suhkur 10g

Või 20gr

Konjak 20ml

Jõhvika mahl 200ml

Sool

Kokku 230g

Kuumuta pannil peekonirasv, rosmariin ja sibul. Lisa jõhvikad, konjak ja jõhvikamahla ning hauta kuini marjad lähevad pehmeks. Lõpus pane või ja sool ning sega korralikult, et või seguneks kastme sisse.

 

Suitsujuustupüree:

Suitsujuust 120g

Või 30g

Kartul 340g

Piim 200ml

Sool

Kokku 580g

Pane kartul keema. Kuumuta piim ning pane piima sisse või ja suitsujuust pidevalt segades.

Siis, kui kartul läheb pehmeks, vala vesi välja ja lisa ettevalmistatud suitsujuust ning püreesta mikseriga ühtlaseks massiks.

 

 

 

Lisand 2: väike purk serveerimiseks

Hurmaa 160gr

Apelsini mahl (värskelt pressitud) 300ml

Tsilli pipar 5gr

Sool

Pohlad 5gr

Koori koorest hurmaa ning lõika kuubikuteks. Pressi välja apelsini mahl ning lisa mahla sisse tsilli ja natukene soola. Pane hurmaa mahla sisse ning marineeru tunnike.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: