Banaanilehes aurutatud kala ja banaanilehes aurutatud kleepuv riis banaaniga

Autor: Tuuli Mathiesen
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 17.04.2015 14:53

Banaanilehes aurutatud kala

2x120 g kalafileed

Värsket ingverit, koorituna ja hakituna

1-2 küüslauguküünt, hakituna

1 tšillipipar, hakituna ja seemned eemaldatud

1 laimi koor ja mahl

2 pak choid, pooleks või neljaks lõigatuna

2 sl sojakastet

Tõsta kalafilee tükk banaanilehele. Aseta kalatükile ingverit, küüslauku, tšillit ja laimikoort. Piserda kala laimimahlaga ja tõsta igale kalatükile ka pak choid. Piserda kõik sojakastmega üle ja paki banaanileht kinni. Kinnita vajadusel hambatikuga.

Auruta 15-20 minutit ja serveeri koos aurutatud riisiga ning köögiviljadega.

 

 

Banaanilehes aurutatud kleepuv riis banaaniga

250 g kleepuvat valget riisi, üleöö vees leotatud

200 g kookospiima

Näpuotsaga soola

150 g suhkrut

1 tl õli

2 banaani, poolitatuna ja tükeldatuna

Kurna üleöö leotatud riis ning tõsta kastrulisse. Lisa juurde kookospiim, sool ja suhkur. Lase keema tõusta ning keeda ca 6 minutit, kuni kookospiim on kõik riisi sisse tõmbunud. Lisa õli, sega ja jahuta kogu segu.

Vajadusel pehmenda banaanilehed kas mikrolaineahjus, aurutades või pannil. Tõsta igale banaanilehele umbes 1 kuhjaga supilusikatäie jagu riisi. Tõsta riisi peale banaan ja kata banaan umbes sama koguse riisiga, mis algselt sai pandud. Kata kogu banaan riisiga ja voldi banaanilehed üle riisipalli. Kinnita banaanilehe otsad hambatikuga või voldi need pakikese alla.

Kuumuta pannil või potis vesi, aseta sinna auruti ning auruta riisipakikesi umbes 30 minutit. Söö soojana.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: