Searibi

Autor: Vladimir Upeniek
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 16.12.2014 12:49

umbes 8-10 inimesele

Searibi külg 2,5 kg
Vesi (hästi külm) et katta lihatükk
Sool 10 % vee kogustest
Pruun roosuhkur 5% vee kogusest
Koriandri seemned
Sinepiseemned
Kuiv küüslaugu pulber

Maitseained lahustada vees ja jätta lihatükk 24 tunniks solvette, pärast pakkida vaakumkotti ja küpsetada praeahjus vähemalt 12 tundi 100-110 kraadi juures
Kui liha on valmis, panna 10-15 minutiks 180 kraadi juurde küpsema
Mahl, mis tekib vaakumkotis, valada potti, keeta natuke kokku, lisada punane vein ja hakitud sibul, keeta madalal tulel 20 min
Porgandid ja maapirn koorida, panna vaakumkotti koos marinaadiga (valge balsamic, suhkrusiirup, päevalilleõli, piparkoogi maitseaine) panna keevasse vette (kotis) pooleks tunniks
Roheline kumato tomat lõigata pooleks, röstida leeklambiga, lõigata tükkideks, lisada sool, pipar, oliiviõli, 30% äädikat (paar tilka) segada ja salat valmis

Keskmine hinne:
Sinu hinne: