Ahjus küpsetatud Peipsi kala ja ahjupraad sealihast

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 07.01.2013 11:37

Täidetud latikas:

 
1 suurem, üle 1,5 kg latikas
punapeet  150 g
sibul 2-3 keskmist
hapu õun  2 suuremat 
1 muna 
100g hapukoort 
õli
sool
pipar

punapeet riivitakse jämeda riiviga ribadeks, sibul hakitakse ja õun tükeldatakse.

Puhastatud ja roogitud kala kõhtu pannakse vaheldumisi riivitud punapeet, hakitud sibula ja õunatükid.
Lisatakse maitse järgi soola ja pipart.
 
Täidetud kala asetatakse vormi või pannile, määritakse  õliga, peale laotakse sibularõngad ja  kallatakse üle  lahtiklopitud munast ja hapukoorest valmistatud kastmega. Küpsetatakse 200 kraadi juures ca 20-40 minutit, sõltuvalt kala suurusest.
 
Ahjupraad sealihast:

Seakarbonaad kamaraga 1,2 kg
Täidis:
Soolaseened 200 g
Toores kooritud kartul 4 tk
Õuna 3tk
Sea hakkliha  200g
õli
soola
pipart

Lisandiks:

kartul ca 20 tk
porgand ca 2 tk või muud köögiviljad

Valmistamine:
 
Liha pannakse kamarapoolega lõikelauale ja lõigatakse peale sügavad sisselõiked, millest tekkivad taskud.
 
Seened, kartul ja õun tükeldatakse. Segatakse kokku 2 erinevat täidisesegu. Üks täidis koosneb seentest, sibulast, hakklihast maitsestatuna soola ja pipraga. Teine täidise segu koosneb õunast, kartulist, sibulast ja hakklihast maitsestatuna soola ja pipraga.
 
Lihatüki taskud täidetakse vaheldumisi erinevate segudega. Määritakse pealt õliga ja pannakse ahjuvormi.
 
Lisandiks mõeldud köögiviljad asetatakse lihale ümber ja küpsetatakse 200 kraadi juures ca 1,5 tundi.
Keskmine hinne:
Sinu hinne: