Fish & Chips hernetambiga

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 05.03.2014 13:07

(neljale inimesele)

2 l päevalilleõli, frittimiseks

Kala

400 g nisujahu

3 tl küpsetuspulbrit

550 ml õlut

4 tükki kala (tursk, või mõni teine valge kala)

soola

Soojenda õli sügavas potis kuni 185C. Sega küpsetuspulber koos jahu ja ½ teelusika soolaga ja siis vispeldada kiiresti külm õlu selle sisse, kuni taigen on ühtlane.

Pane natuke köögipaberit taldrikule. Aseta kala taignasse ja siis aeglaselt kuuma õli sisse.

Prae kala 4-6 minutit, oleneb suurusest. Lõpuks peaks olema kala krõbe ja kuldne. Tõsta vahukulbiga kala tükid õli seest välja ja pane köögipaberi peale. Serveri sidruniviiludega ja/või äädikaga.

Chipsid

900g sektoriteks lõigatud kartuleid

Lase kartulitükkidel paar tundi külmas vees olla, et tärklie eralduks, seejäreal aseta need köögipaberile kuivama.

Kuumuta õli 130 kraadini. Tõsta mõned lusikatäied kartulit õlisse ja lase neil praadida, kuna need on kuldpruunid. Tõsta välja köögipaberile nõrguma. Teha sama teiste kartulitega.

Hernetamp

1 sl võid

350 g rohelisi herned (värskeid või sügavkülmutatud)

2-3 oksa värsket münti

½ sidruni mahl

soola ja pipart


Tõsta pannile või, herned ja münt. Kata pann ja hauta 10 min. Lisa sidrunimahl, sool ja pipar. Tambi tekkinud segu käsitsi või mikseriga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: