Herned peekoniga ja kaalikavorm

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 17.12.2013 11:49

Läti kõige traditsioonilisem jõulutoitu ehk herned peekoni ja klaasi keefiriga

500 g kuivatatatud herneid
300 g peekonit
200 g sibulat
100 g otra
1 l kanapuljongit
soola
musta pipart
koriandrit
peterselli

Leota herneid ja otra üle öö külmas vees. Haki sibul ja pool peekonikogusest endale meelepärasteks tükkideks ja prae kuumal pannil mõned minutid. Lisa oder, oad ja kanapuljong ning hauta paar tundi madalal kuumusel. Ülejäänud peekon küpseta ahjus kuldpruuniks. Serveeri koos keefiriga, millele haki sisse peterselli ja koriandrit.

Soomepärane kaalikavorm

1 kg kaalikakuubikuid
1 l vett
0,5 sl soola
250 ml vahukoort
50 g riivsaia
2 kanamuna
65 g tumedat suhkrusiirupit
1 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit

veidi riivsaia
võid

Koori kaalikad ja haki 1 cm suurusega kuubikuteks. Keeda kaalikad vee ja soolaga pehmeks. Purusta kaalikad ühtlaseks massiks. Lisa veidi keeduvett ja jahuta segu maha. Lisa suhkrusiirup, koor, munad, riivsai ja maitseained. Vala valmis mass võiga määritud ahjuvormi. Silu pind ja raputa peale veidi riivsaia. Lisa riivsaia peale võitükid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures tund aega ning seejärel 150 kraadi juures veel tunni..

 

Keskmine hinne:
Sinu hinne: