Karulaugu risoto

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 24.05.2013 11:29

Karulaugu risoto neljale.


Toiduained:


3 spl võid

2 peeneks hakitud šalottsibulat

1 küüslauguküüs

300 g arborio või carnaroli riisi

100 ml valget veini

2 l köögivilja- või kanapuljongit

75-100 g parmesani juustu

2 punti ribadeks hakitud karulauku

250 g mürkleid (või muud hooajalised seened)

50 g röstitud seedermänni seemneid

120 g kitsejuustu

1 sidrun

soola

musta pipart



Valmistamine:


Sulata paksupõhjalises potis 1spl võid ning lisa šallotsibul ja küüslauk.

Püreeri blenderis pool karulaugu kogusest kuuma puljongiga ning seejärel jahuta maha.

Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni sibulad muutuvad läbipaistvaks.

Lisa riis ja kuumuta, kuni see on ühtlaselt kuum.

Lisa vein ja keeda kuni selle aurustumiseni.

Lisa ühe-kahe kulbi jagu puljongit ja lase riisil seda sisse imada. Seejuures pidevalt riisi segades.

Kui riis on pehmenenud, eemalda pott tulelt. Lisa karulaugupüree, või, parmesani juust ning sega omavahel ühtlaseks massiks, vajadusel lisa veel puljongit.

Kuumuta kiirelt pannil mürklid, kuni nende küpsemiseni.

Maitsesta risotot soola, pipra ja riivitud sidrunikoorega.

Kaunista värske karulaugu, mürklite, kitsejuustu ja seedermänni seemnetega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: