Müsli oma maitse järgi

Autor: Ott Tomik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.03.2011 11:17

Helbed:
kaerahelbeid
rukkihelbeid
nisuhelbed
odrahelbeid

Kasutada võib ka igasuguseid muid kodumaiseid helbeid mida on poelettidelt leida. Soovitavalt täistera, kuna need on tervislikumad.

Lisandid vabal valikul:
pähkleid
seemneid
kuivatatud või värskeid marju ja puuvilju
šokolaadi jne.

Vaja läheb veel veidi mett ja vett.


Sega kausis kokku helbed, seemned ja pähklid (puuviljad ja šokolaad tuleks lisada hiljem). Sega teises kausis kokku soe vesi ja mesi. Kalla segu kuivainetele ja sega korralikult läbi. Lase segul ca 20 minutit imbuda.
Laota segu ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures (sega iga 10 minuti järel) seni kuni segu on kergelt krõbestunud, kuldpruun ja kuiv.
Jahuta segu, lisa puuviljad ja muud lisandid vastavalt oma valikule.

Säilita müslit kuivas õhukindlas anumas, näiteks keeratava kaanega purgis pimedas kohas.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: