Kreemjas amarandipuder ja õhitud amarant ehk popamarant

Autor: Agnes Männiste
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 13.01.2014 12:10

Kreemjas amarandipuder
Kahele

1 klaas amarandi ehk rebasheina seemneid
2 klaasi piima või vett
veidi kaneeli ja kardemoni
2 tl suhkrut, mett või agaavisiirupit
peotäis kuivatatud puuvilju või marju, pähkleid või seemneid

Pudru keetmiseks võta ühe osa amarandi kohta kolm osa vedelikku. Putru võib keeta nii vee kui piimaga. Hästi sobivad ka taimsed piimad, näiteks riisipiim, mandlipiim, kookospiim jne.

Pane amarant koos vedelikuga keema, lisa ka lisandid, nt kuivatatud marjad, vürtsid ja magusaine. Keeda madalal kuumusel 25 minutit, aeg-ajalt segades. Lõpus hakkab puder mulksuma.

Amarandipuder maitseb hea nii moosiga kui ka muude lisanditega - puuviljade ja marjadega, seemnete ja pähklitega, agaavi- või vahtrasiirupiga. Valmis pudrule võid peale valada ka piima.

Amarandiseemneid tasub enne keetmist leotada, võimalusel öö otsa. Kui selleks ei ole aega, pese seemned lihtsalt enne keetmist läbi. Leotamine aitab neutraliseerida fütohapet, mida leidub seemnetes, kaunviljades ja teraviljakestades ning mis takistab seedimist ja organismil ainete omastamist.

Õhitud amarant ehk popamarant

Kuumuta paksu põhjaga pann. Ära kasuta rasvainet! Vala pannile 1 spl amarandiseemneid. Raputa seemned pannil laiali ja pane pannile kaas peale.

Amarant hakkab kohe õhkima ja teeb seda 10-15 sekundit. Vala õhitud amarant kohe pannilt ära, et see ei läheks kõrbema.

Lase õhitud amarandil jahtuda ja söö jogurti, piima, puuviljade, marjade, seemnete või pähklitega. Võid seda lisada ka omatehtud müslisegule või valmistada sellest müslibatoone. 3 spl seemneid annab tassitäie õhitud amaranti.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: