Kevadised kartulipüreed

Autor: Ethel Laanisto ja Liisi Laansalu
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 30.04.2012 12:39

Kartulipüree

1 kg kartulit

250 g piima

30 g võid

Soola

 

  1. Koori kartulid ning aseta keema
  2. Valmis kartulid kurna ja tambi pudruks, lisa sool, sulavõi ja soojendatud piim.
  3. Sega hoolikalt ja suru läbi sõela
  4. Kuumuta läbi, kontrolli maitset enne serveerimist

Kartulipüree spinatiga

120g spinatit

150g kartulipüreed

20g võid

Vett

Soola

Pipart

 

  1. Keeda spinat väheses vees pehmeks, maitsesta ja  püreesta
  2. Sega spinatimass kartulipüreega
  3. Suru läbi sõela, kuumuta ja lisa sulavõi, vajadusel maitsesta soola ja valge pipraga

Kartulipüree porgandiga

120 g porgandit

150 g kartulipüreed

30 g  võid

30 ml 35% rõõska koort

Vett

Soola

 

  1. Pese ja koori porgandid. Tükeldadada poolratasteks ning keeta väheses koores kuni porgand on pehme. Püreestada mass ning maitsestada soola ja pipraga.
  2. Sega saadud mass kartulipüreega.
  3. Suru läbi sõela, kuumuta, lisa sulavõi ja rõõsk koor, vajadusel maitsesta soolaga.

Kartulipüree juurselleriga

120 g juursellerit

150 g kartulipüreed

30 g võid

30 ml 35% rõõska koort

Vett

Soola

 

  1. Koori juurseller ja keeda väheses koores/vees pehmeks. Püreesta mass,
  2. Sega saadud mass kartulipüreega
  3. Suru läbi sõela, kuumuta, lisa sulavõi ja rõõsk koor, vajadusel maitsesta soola
Keskmine hinne:
Sinu hinne: