Mannapuder moosiga, moodsal moel

Avaldatud: 25.11.2010 10:36

Moos:

1 kg punaseid sibulaid
1 sl õli
2-3 sl mett või pruuni suhkrut
täisterasinepit või sinepiseemneid, koriandriseemneid
soovi korral näpuotsaga tshillit
1 dl palsamiäädikat

Koori ja haki sibulad poolrõngasteks, kuumuta potis õli, lisa sibulad ja veidi vett ning hauta 3-4 minutit. Nüüüd lisa mesi või suhkur, sega, alanda kuumust. Lisa kõik maitseained ning hauta u 30 minutit, kõige lõpus lisa palsamiäädikas ning hauta veel, kuni moos on ühtlaselt paks ja maitsed on ühtlustunud.

Mannapuder:

8 dl piima
8 dl vett
2-3 dl maisimannat
1 dl riivitud Parmesani juustu või selle analoogi
1 tl võid
soovi korral soola

Kalla potti vesi ja piim ning kuumuta keemiseni. Lisa ühtlase joana maisimanna, pidevalt segades. Lase tasasel kuumusel 20 minutit muliseda. Nüüd sega hulka juust, lisa ka või ning maitse. Üldjuhul piisab juustu soolasusest. Serveeri moosiga.

Võid pudru lõppviimistluse teha ka ahjus. Kalla valmis puder (ilma juustuta) võiga määritud vormi, riputa pinnale riivjuust ning gratineeri grillelemendi all 220 kraadi juures, kuni juust on sulanud ja pind kaunis kuldne. Lase veidi jahtuda ning serveeri moosiga.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: