Suitsuliha-orsoto

Autor: Märt Metsallik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 23.03.2011 11:01

200 g kruupe
100-200 g suitsupeekonit
1 väiksem kaalikas
1-2 porgandit
u. liiter head puljongit
sibulat
küüslauku
100 g toorjuustu
Valget veini
Võid
Kõvemat laabijuustu (nt. Forte)
Maitsestamiseks ürte, soola, pipart, suhkrut


Kruubid pesta ja leotada vees üle öö. Leotatud kruubid keeta poolvalmis kergelt soolases vees.

Osa suitsupeekonist viiluta õhukeselt ja küpseta ahjus mõnusateks krõbuskiteks, mida saad kasutada serveerimisel (180 kraadi 10-15min)
Ülejäänud peekon haki väiksesteks kuubikuteks. Tee sama sibula, porgandi ja kaalikaga. Saadud kuubikud kuumuta pannil võis ja lisa klaasike
veini. Lase veinil alla keeda. Kui köögiviljad on veidi vähem kui poolvalmis, lisa keedetud kruubid ning osa puljongist. Nüüd peab pidevalt
segama ja vaatama, et midagi põhja ei kõrbeks. Puljongit tuleb lisada osade kaupa, kuna nii saad vältida kruupide ja köögivilja üle küpsemist.

Kui köögiviljad ja kruubid on saanud parjalt valmis ja pole enam liiga kõvad, lisa toorjuust ja riivitud juust ja hakitud küüslauk. Konsistents
peaks saama selline mõnus kreemine. Maitsesta ning serveeri. Toit peaks jõudma sööjani enne, kui kreemisus kaob!

Keskmine hinne:
Sinu hinne: