Sõmer kruubipuder õunamahlakastmes kalaga

Avaldatud: 01.10.2009 11:08

3 dl odrakruupe
1 l vett
soola või soolatud aedvilja

0,5 kg valge kala fileed
2 dl õunamahla, soovitavalt kodust
võid
pipart-soola
2 dl koort
tilli-peterselli

1 sibul
2 õuna
võid ja õli

Aja vesi keema, maitsesta soola või soolatud aedviljaga, kalla pestud kruubid sisse ja keeda 20 minutit. Keera tuli kinni ja lase pudrul 1,5-2 tundi seista, et kruubid paisuksid ja imaksid vedelikku sisse.

Kui puder hakkab valmima, valmista lisand.

Kalla õunamahl pannile ning lisa veidi võid. Pane sellesse kalafileed, kuumuta minut või paar mõlemalt poolt, soovitavalt kaane all. (Mida õhem ja hõrgum kala, seda vähem aega ta kuumutamist vajab). Võta kala välja, pane võiga määritud ahjuvormi, raputa pinnale soola ja pipart, võid kalale asetada võilaastud või sulavõiga üle kallata. Aseta ahju 200 kraadi juurde 5-10 minutiks. Kurna õunamahl, keeda kokku, lisa koor ja keeda, kuni sel on kastme konsistents. Lisa kastmele sära andmiseks väheke võilaaste.

Kuumuta pannil õli ja või, prae selles jämedaid sibularõngaid ning õunaviile. Serveeri puder kala ja kastmega, garneeringuks lisa sibula-õuna segu.

Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: