Peediorsoto

Autor: Mari-Liis Ilover
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 31.01.2012 12:54

1 sl võid
1 sl oliiviõli
1 sibul
2 küüslauguküünt
200 g odrakruupe
1 tl kuivatatud või 1 sl värske tüümiani lehti
150 ml valget veini
u 800 ml kana- või köögiviljapuljongit
200 g riivitud peeti
50 g kitsejuustu (lisaks veidike veel serveerimiseks)
soola, musta pipart

Serveerimiseks:
rukolat
hakitud metsapähkleid
u 30 g kitsejuustu
oliiviõli

Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas või ja oliiviõli. Haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta need rasvas läbipaistvaks, aga ära pruunista. Lisa kruubid ja
tüümian. Kuumuta segades paar minutit. Vala pannile valge vein ja lase sellel
kruupidesse imenduda.

Nüüd hakka kulbitäie kaupa puljongit lisama. Lase igal kulbitäiel kruupidesse
imenduda. Enne ja pärast iga kulbitäit sega orsotot hoolsalt lusikaga. Keeda
niimoodi järjest puljongit lisades vaiksel tulel umbes 30 minutit. Lisa
riivitud peet, veel veidi puljongit ja keeda veel umbes 15 minutit, kuni kruubid
on peaaegu pehmed.

Päris pehmeks ära keeda, orsotos peavad kruubid olema kergelt krõmpsud.
Tõsta pott tulelt, lisa kitsejuust ja lase sel segades orsotos ära sulada.
Maitsesta soola ja musta pipraga.

Serveeri orsotot rukolalehtede ja hakitud metsapähklitega. Nirista peale veidi
oliiviõli ja jahvata värsket musta pipart.
Keskmine hinne:
Sinu hinne: