Vastlapuder hernekreemi ja küülikulihaga

Autor: Ants Uustalu
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.02.2012 11:45

0,5 l vett
0,5 l piima
2 dl odratangu
100 g läbikasvanud sealiha
1 sibul
soola
terake suhkrut
rohelisi herneid
musta pipart
½ küülikut
õli

Valmistusviis:

Maitsesta küülik, pruunista kergelt pannil ja pane ahju 160 c juures ca 25 minutiks.
Aja vesi ja piim paksupõhjalises keedunõus või ahjupotis keema, maitsesta vähese soola ja pipraga, lisa läbipestud tangud ja keeda 10 minutit tasasel tulel, aeg-ajalt segades.

Lõika liha kuubikuteks ja pruunista pannil, lisa tükeldatud sibul ja kuumuta kuni sibul on klaasjas. Maitsesta vähese soola ja pipraga. Liha-sibulasegu lisa pudrule. Kuumuta aegajalt segades tasasel tulel, kuni odrakruubid on pehmed.

Enne serveerimist sega sisse hernekreem ja herned. Kontrolli maitset.  Serveeri koos küüliku ja hernekreemiga.

Hernekreem:

200 g rohelisi herneid
Mündi varsi ja lehti
Suhkrut
Soola

Pane vesi keema, maitsesta see mündiga, soola ja suhkruga. Keeda herneid seal ca 1 minut ja püreesta vähese veega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: