Kerge gluteenivaba pastasalat

Autor: Elisa Orase
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 13.03.2014 11:29

Kerge gluteenivaba pastasalat 
 
Terevisiooni köögis valmis kevadiselt kerge gluteenivaba pastasalat. Ajakirja Oma Maitse kaasautor Elisa Oras õpetas, milliste gluteenivabade koostisosadega asendada nisu, otra, kaera ja rukkist sisaldavad toidud.
 
Pastasalat:
50 g gluteenivabu maisimakarone
1 gluteenivaba leivaviil
4 šampinjoni
1/2 Rooma salati pead
peotäis kirsstomateid
peotäis rohelist sibulat
peotäis brokkoli õisikuid
1 spl kappareid
praadimiseks natuke õli
 
Kaste:
3 spl sojakoort
1 tl soja majoneesi
1 spl maitsepärmi
1 tl ürdisegu
1/2 tl musta pipart
1/4 tl soola
 
Valmistamine:
Keeda maisimakaronid, kurna ning lase jahtuda. Prae pannil väheses õlis kuubikuteks lõigatud gluteenivaba leivaviil ja viilutatud šampinjon. Haki Rooma salat ja kirsstomatid. Sega kokku kõik kastme komponendid. Suuremasse kaussi pane maisimakaronid, praetud krutoonid ja sampinjonid ning Rooma salat ja kirsstomatid. Kõige peale vala kaste ning sega läbi.
 
Gluteenivabad soovitused:
Gluteenivabad jahud: maisi-, riisi-, tatra-, quinoa-, sarapuupähkli-, kookose-, mandlijahu.
Pasta: maisi-, quinoa- ja/või riisijahust valmistatud pastad, mis looduslikult ei sisalda teraviljavalke.
Leib, sai: gluteenivaba leib on kaubanduses saadaval, aga seda saab ka ise valmistada, segades kokku erinevaid gluteenivabasid jahusid või ostes spetsiaalset leivasegu.
Hommikuhelbed: sega kokku pähklid, seemned, maisihelbed või gluteenivabad kaerahelbed, kuivatatud puuviljad.
Keskmine hinne:
Sinu hinne: