Soe kartulisalat ahjuõunaga

Avaldatud: 28.10.2010 10:34

3 kõvemat õuna
3 suurt kartulit
1 punane sibul
200-250 g läbikasvanud sinki
meelepärast värsket salatit
4 dl magusat ja kanget õunaveini
3 sl õunaäädikat
½ tl kanget sinepit
pruuni suhkrut
veidi murulauku

Pese kartul, auruta pehmeks (aga mitte pudruks), maitsesta aurutusvett u 1 dl õunaveiniga ja lisa veidi soola. Lase jahtuda ja lõika viiludeks.
Lõika õunad pooleks, koori, uurista südamed välja. Pintselda õunu veiniga, puista peale veidi suhkrut ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit. Pintselda aeg-ajalt veiniga. Kui õunad ei karamelliseeru korralikult, puista lõpus veel veidi suhkrut ning hoia mõni minut kõrges kuumuses grillrezhiimi all.
Lõika sibul pooleks, üks pool lõika viiludeks, teine haki peeneks.
Lõika sink ribadeks, pane pannile, kalla peale veidi vett ja lase keema tõusta. Kalla vesi ära ja prae sink krõbedaks, tõsta pannilt ära.
Nüüd lisa pannile äädikas, sega, et praadimise mahlad ühineksid vedelikuga, lase keema tõusta, lisa sinep ja õunavein. Nüüd lisa viilutatud sibul ja lase mõni minut keeda. Kontrolli maitset, vajadusel lisa veidi suhkrut või lase veidi paksemaks keeda.
Serveeri salat. Aseta salatilehele kartuliviilud, sinna peale ahjuõun, puista singiribad. Kõige lõpuks lisa kaste koos sibulaga. Kaunista hakitud murulauguga ning soovi korral värske hakitud mugulsibulaga.


Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: