Paastumaarjapäeva hõrgutised

Avaldatud: 25.03.2010 09:45

Väga maitsev läätsesalat:
 
3 dl kalamarja-läätsi
8 dl köögiviljapuljongit
1 sibul
3 küüslauguküünt
kurki
tomatit
pool punast sibulat
artišokke õlis (soovi korral)
sidrunimahla
õli
värsket peterselli

Haki sibul ja küüslauk, kuumuta pannil väheses õlis ning kalla seejärel potti. Lisa läätsed, kalla üle puljongiga ja keeda tasasel tulel tunnike, kuni läätsed on pehmed ja vedeliku endasse imanud.
Lase seista kuni läätsed jahtuvad.
Haki kurk ja tomat ning artišokid meelepärasteks tükkideks, sibulast lõika õhukesed rõngad või haki väikesteks kuubikuteks.
Kalla läätsed kaussi, lisa köögiviljad ning tee kas artišokkide peal olnud õlist või kvaliteetsest oliiviõlist kaste, vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Külva üle värske peterselliga.


Kartulisalat fenkoli ja mädarõikaga:

1 kg suuri tihkeid kartuleid
3 haput õuna
1 sibul
1 fenkol
soola
pipart
3 dl paksu maitsestamata jogurtit
1 sl mädarõigast
soovi korral fenkoliseemneid

Koori kartulid, lõika suurteks kuubikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Tükelda õun ja lõika ka fenkol kuubikuteks või ribadeks. Haki sibul peeneks. Pane kõik salatiained kaussi ning sega hoolega. Maitsesta jogurt soola, pipra ja mädarõikaga ning soovi korral ka purustatud fenkoliseemnetega. Kalla salatile, sega hästi ja lase 15-20 minutit maitsestuda.


Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: