Õrnsoola siig sooja kukeseenesalatiga

Autor: Imre Kose
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 05.09.2011 11:31

Õrnsoola siig kooreta keedetud muna ja sooja kukeseene salatiga
2-le inimesele
 
150 g valmis kergelt soolatud  siiafileed, viiludena
suhkrut, soola ja värskeid tillioksi - valmistades ise
 
- maitsesta siiafilee vähese meresoola ja suhkruga ja kata tillivartega
- hoia külmas ja viiluta vahetult enne serveerimist u. 8 tunni pärast
 
2 kanamuna
veiniäädikat
meresoola
 
- lisa keskmisel kuumusel keevale veele maitseks meresoola ja 1-2 supilusikat äädikat
- küpseta kanamuna vees u. 2 min ja tõsta vahukulbiga köögipaberile nõrguma
- serveeri koheselt
 
100 g värsket kartulit
60 g aeduba
pool fenkolit
1 punane sibul
100 g kukeseeni
3 spl õli
1/2 sidruni riivitud koor ja mahl
2 tl seemnega sinepit
50 g minispinatit
murulauku
soola, pipart
 
- keeda kartul, jahuta ja lõika suurteks kuubikuteks
- puhasta ja kupata rohelised oad, jahuta külma veega
- lõika sibul ja fenkol sektoriteks
- passeeri kiirelt õliga pannil kartul, fenkol ja sibul
- lisa kukeseened ja rohelised oad
- maitsesta soola-pipraga
- lisa sinep ja jätka passeerimist
- tõsta tulelt ja lisa sirunimahl ning riivitud koor
- serveeri hakitud murulaugu ja minispinatilehtedega koos õrnsoola siiaviilude ja kooreta keedetud munaga

Keskmine hinne:
Sinu hinne: