Seenesalat

Autor: Margit Härma
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 08.09.2014 12:03

Uhke riisikasalat porgand- või kuuseriisikatest

Vaja läheb:

Erinevaid meelepäraseid salateid
Tomatit (Härjasüda on konkurentsitult parim)
Kobedamaid krevette
Küpset ja kreemist avokaadot
Värsket basiilikut ja/või oreganot
Porgand- või kuuseriisikaid
Praadimiseks õli ja võid
Salatikastmeks oliiviõli, sidrunimahla, soola, pipart
Julgetele katsetajatele soovitan salatikastme maitsestamiseks proovida ka vaniljeõli.

Sega salatikaste valmis üsna oma maitse järgi. Rebi kaussi salatilehed. Puhasta avokaado ja tomat ning maitsesta kergelt soolaga, lisa salatisse koos nõrutatud krevettidega. Puhasta seened ja lõika suurteks tükkideks, väiksemad seened võid poolitada.
Prae seened kuumal pannil kiiresti õli ja või segus kergelt läbi, maitsesta soola ja pipraga. Seened peavad saama kerge kuldse jume, aga mitte pannil vett välja ajama ja keema hakkama. Siis on selgelt liiga leige pann. Nüüd sega salatisse kaste ja siis viska praetud seened kõige peale, kaunista värskete ürtidega. Naudi soojalt!

Keskmine hinne:
Sinu hinne: