Tabbouleh salat

Autor: Mari-Liis Ilover
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 02.12.2013 11:56

Tabbouleh ehk Lähis-Ida bulguri-petersellisalat

100 g bulgurit
200 ml vett
1 punane sibul
1 kurk
3-4 tomatit (kui suured tomatid on poes kehvakesed ega näe isuäratavad välja, võta karbitäis kirsstomateid)
pool granaatõuna
2 suurt peotäit värsket peterselli
väike peotäis värsket münti
50 ml oliiviõli
1 sidruni mahl (esialgu kasuta pool kogusest ja kui soovid hapukamat salatit, lisa sidrunimahla)
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl jahvatatud vürtsiterasid
0,5 tl jahvatatud nelki
0,25 tl jahvatatud ingverit
1 tl sumahhi
maitse järgi soola, pipart

Kuumuta vesi keema. Vala bulgurile, lase terakestel pehmeneda 20 minutit. Selle ajaga imendub vesi bulgurisse.  Lase jahtuda.
Haki sibul. Tükelda kurk ja tomat väikesteks kuubikuteks. Haki petersell ja münt, olles eelnevalt eemaldanud paksemad varred.
Eralda granaatõunalt  seemned.
Sega omavahel vürtsid, välja arvatud sumahh.
Sega kõik salatiained kokku.
Lase salatil paar tundi külmkapis maitsestuda. Puista serveerimisel peale sumahhi.
P.S. Võid salati valmistada ka vürtsideta, kasutades maitsestamiseks vaid oliiviõli, sidrunimahla, soola ja pipart.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: