Kikerhernesalat feta juustuga, röstitud köögivilja ja kikerherne supp

Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 14.10.2013 11:19

Sügiskirju kikerhernesalat feta juustuga

1 purk kikerherneid

200 g muskaatkõrvitsat

200 g feta juustu

1 paprika

2 punasibulat

Pool granaatõuna

Paar peotäit salatilehti

Oliiviõli praadimiseks

Värsket koriandrit

Tšillihelbeid

Suitsutatud paprikapulbrit

Jahvatatud vürtsköömneid

Vinegrett:

2 spl oliivõli

1 tl sidrunimahla

0.5 tl pruuni suhkrut, lusikaotsatäis soola

Jogurtikaste:

100 g kreeka jogurtit

1 tl sidrunimahla

1 tl oliiviõli

1 küüslauguküüs, riivitult

Veidi soola

Esmalt valmista jogurtikaste, selleks sega kokku kõik koostisosad.

Viiluta muskaatkõrvits ja rösti ahjus, kuni peaaegu pehme. Puhasta granaatõun ja poeta seemneteks. Viiluta punasibulad. Kuumuta pannil õli keskmisele kuumusele (mitte nii, et suitseb). Prae sibulad ja paprikaviilud ning tõsta kõrvale. Kurna kikerherned, loputa külma veega ja lase nõrguda. Prae kikerherneid koos suitsupaprika ja vürtsköömnepulbriga. Lase veidi jahtuda.

Valmista vinegrettkaste, segades kokku sidrunimahl, oliivõli, suhkur ja sool. Sega salatilehed kastmega.

Sega vaagnal kokku röstitud kõrvits, kikerherned, paprika-sibulasegu. salatilehed ja fetajuust. Lisa granaatõunaseemneid ja koriandrilehed. Tõsta keskele tops jogurtikastet.


Röstitud köögivilja ja kikerherne supp

1 purk kikerherneid

150 g porgandeid

150 g pastinaaki

150 g bataati

50 g juursellerit

4 küüslauguküünt, hakituna

pool punast tšillit, hakituna

jupike värsket ingverit, riivituna

1 spl tahhiinit

1.5 l kanapuljongit

Lõika porgand, pastinaak, bataat ja juurseller kangideks, tõsta ahjuplaadile, nirista peale õli ja rösti keskmisel kuumusel, kuni köögivili peaaegu pehme. Võid kasutada ka sügisesest lõunasöögist üle jäänud ahjuköögivilju, sest nii see supp omal ajal alguse saigi.

Kurna ja loputa kikerherned. Kuumuta poti põhjas veidi oliivõli ja prae selles läbi küüslauk, tsilli ja ingver. Lisa kikerherned, köögiviljad ja kanapuljong ning keeda tasasel tulle 20 minutit. Püreeri supp sauseguriga. Soovi korral serveeri koos värske koriandri ja lusikatäie kreeka jogurtiga.


Röstitud kikerherned

2 purki kikerherneid

Oliiviõli

1 tl suitsupaprikat

1 tl jahvatatud koriandrit

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

Jahvatatud meresoola

Kurna ja loputa kikerherned, lase nõrguda ja veidi köögipaberil kuivada – sellest sõltub krõbe tulemus. Sega kausis vürtsid, õli ja kikerherneid. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 200 kraadi juures u. 45 minutit, herneid aeg-ajalt segades.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: