Metsaseenesalat

Autor: Emmanuel Wille
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 24.09.2013 10:37

Nelja sorti metsaseeni, kõiki 30 grammi:
Kukeseeni
Puravikke
Lehterkukeseeni
Musti torbikseeni

20 g Peipsijärve sibulat
Näpuotsaga nõmmliivateed
Sool
Pipar
50-60 g võid
Pisut pressida sidruni/laimimahla värskest sidrunist/laimist, lisaks riivida natuke sidruni/laimikoort
Pisut maitseks murulauku
Tartar kastet röstsaiale määrimiseks
Oma pere lemmik röstsaia
Salatikaste

Salati kastme valmistamine:
Oliiviõli, laimimahl, suhkur, sool, pipar ja mesi kokku segada ning piserdada üle salatipadja.

Tartar kastme vamistamine:
Majonees, hapukurgikuubikud, hakitud sibul ja petersell segada kokku ning lisada pisut maitseks pipart.

Metsaseenesalati valmistamine:
Seened puhastada metsapurust. Lõikame mõnusad tükikesed (mitte väga väiksed). Paneme või ühes sibulaga madal tulel pannile hauduma, lisame seened, praeme läbi. Kui tarvis, lisame veel võid. Maitseks soola, pipart, pressime pisut sidruni/laimimahla.
Valmistame salatipadja taldrikule (fantaasiapõhine tegevus), röstime meelepärase ja lemmiku röstsaia. Määrime röstitud saiale tartar kastet. Asetame röstasia viilu salatipadjale ja  paneme fantaasiat kasutades seened saiale ning ka pisut salatilt alla langema.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: