Forellipastrami puna-rohelisel salatil

Avaldatud: 03.06.2010 10:11

1 kg forellifilee paksemat osa
2 sl meresoola


Piprasegu:
1 tl musta pipart
1 tl rosépipart
1 tl rohelist pipart
1 tl valget pipart
veidi suhkrut


Salat:
noori krõmpse rooma salati, frisee- või lollo rosso lehti
pool granaatõuna
1 punane sibul
värskeid ürte, näiteks tilli


Magusvürtsikas kaste:
1 tl wasabit või sinepit
1 tl mett
1 tl laimimahla või õunaäädikat
veidi head õli

 

Eemalda kalalt nahk ja kõik luud, lõika u 3 cm läbimõõduga ribadeks. Kata üleni soolaga, mähi tihedalt toidukilesse, et moodustub justkui vorstike ning jäta üle öö külmkappi maitsestuma.
Valmistama asudes pühi kalalt sool ja kuivata kala. Kuumuta kuiv pann ning pruunista kalaribasid igalt küljelt pannil mõni sekund. Pane piprad pipraveskisse, ning puista segu taldrikule või tööpinnale, lisa ka suhkur, keeruta saadud segus kala ja lase veidi maitsestuda.
Puista salat liuale, koputa granaatõunast välja seemned ning lõika sibul õhukesteks poolkuudeks ja puista salatile. Haki peale värsket tilli. Lõika kala meelepärasteks tükkideks, aseta salatile.
Klopi kastmeained kokku ja tilguta salatile. Kui soovid magusamat, teravamat või happelisemat kastet, lisa vastavalt kas sinepit, mett või äädikat/laimimahla.

 


Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: