Värske salat grillitud paprika ja halloumi juustuga

Autor: Margit Härma
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 11.06.2012 12:00

kahele inimesele

1 pakk halloumi juustu
1 klaasitäis bulgurit, kuskusi või kinoat
2 korralikult suurt paprikat
2 parimat tomatit, mille kätte saad
soovi järgi salateid, nt. tammelehe, rukolat, lehtsalatit
peterselli
valget palsamiveiniäädikat
1-2 küünt küüslauku
sidrunimahla
oliiviõli
1 punane tšillikaun (soovi korral)
värskeid ürte
soola, pipart

Pane ahi 240 kraadi peale sooja.

Pese, puhasta ja poolita paprika. Pane ahju kuniks paprikale tekivad mustad laigud. Aeg sõltub paprika suurusest ja ahju grillirežiimi tõhususest. Võta paprikad ahjust ja lükka kilekotti, pane kotisuu kinni ja unusta veidikeseks.

Sega valmis marinaad paprikale. Soovikorral lisa hakitud tšillikaun. Keeda bulgur soolaga maitsestatud vees.

Pese ja lõigu tomat, maitsesta. Pese ja rebi salat. Puhasta grillitud paprikad mustunud koorest ja sega marinaadiga kokku.

Sega kokku kõik salati koostisosad välja arvatud juust. Kuivata juust ja prae ilma rasvata kuumal pannil kuni kuldne. Pane juust salati peale vaagnale.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: