Kitsejuustusalat

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 07.02.2013 10:48

4 peotäit erinevaid salatilehti, rukola, verev oblikas, frillis vms.

2 pirni

1 spl võid

2 spl suhkrut

1/ 2 sidruni mahl

1 keskmine punane sibul

2 spl külmutatud vaarikaid

100 g kitsejuustu

mett

 

2 sl sarapuupähkleid

1 sl suhkrut

 

Sidruni-õlikaste:

1 tl soola

¼ tl purustatud musta pipart

3 sl sidrunimahla

1 sl mett

1,5 dl rapsiõli

 

Lõika pirnid pooleks, eemalda südamikud ja lõika sektoriteks.

Koori sibul ja lõika võimalikult õhukesteks ribadeks.

Pese salatilehed jääkülmas vees, kurna ja nõruta või kuivata salativurri abil.

 

Sulata suhkur pannil mõõdukal kuumusel, lisa pähklid ja sega pidevalt, kuni suhkur on sulanud ja moodustanud ümber pähklite karamellikihi. Tõsta pähklid küpsetuspaberiga kaetud taldrikule jahtuma. Jahtunud pähklid haki noaga väiksemaks.

Sulata pannil või ja suhkur ja lisa pirniviilud, pritsi üle sidrunimahlaga ja kuumuta paar minutit.

Serveerimisel aseta taldrikule salatilehed, pirni-ja sibulaviilud ning sulatatud vaarikad.

Lõika kitsejuustust paari cm paksused viilud, nirista kitsejuustule mesi ja gratineeri kuni tekib ilus kuldpruun kiht. ja tõsta kitsejuust seejärel salatile.

Kõige peale puista karamellipähklid.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: