Karulaugupesto

Autor: Piret Hanson
Allikas: Prillitoos | Avaldatud: 09.05.2014 16:11

Suur peotäis karulaugu lehti
50 g riivitud parmesani (või muud sarnast kõva laabijuustu, näiteks Valio Forte)
50 g kõrvitsaseemneid või seedermänniseemneid või Kreeka pähkleid või India pähkleid või metsapähkleid või mandleid)
0,25 tl soola
1 tl sidrunimahla
Pool haput õuna
1 dl oliiviõli

Alustuseks rösti kuival pannil kergelt seemneid või pähkleid - mitte pruuniks, aga nii, et nad saaksid veidi kuldset tooni. Nii jääb maitse kreemjas ja pehme.

Lõika ära karulaugu valge varreosa. Rebi või haki lehed väiksemaks. Pane purustajasse koos parmesani, röstitud seemnete, hakitud õuna, soola ja sidrunimahlaga. Lisa õli ja surista peeneks.

Kui teed pestot saumikseriga, siis mikserda kõigepealt jahtunud seemned, karulaugulehed ja 3-4 spl oliiviõli ühtlaseks massiks. Lisa riivitud parmesan, veidike soola, 1 tl sidrunimahla ja peeneks hakitud õun ning surista edasi, lisades samal ajal nirena ülejäänud oliiviõli. Ja ongi valmis  aromaatne ja mõnusalt küüslaugune, maailma parim karulaugupesto.

Pestot võib süüa koos leivaga, kasutada pastakastmena, lisada risotosse, liha ja kala kastmena ning kasutada erinevates salatites.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: