Karulaugustruudel teemakohase salatiga

Avaldatud: 29.04.2010 10:04

500 g pärmilehttainast

Täidis:
1,5 punti karulauku
peotäis värskeid noori kõrvenõgeseid
250 g ricotta kohupiima
50 g meelepärast riivitud juustu
1 muna
soola
veidi riivsaia
soovi korral veerandi sidruni mahl

määrimiseks 1 muna


Kupata kõrvenõgesed tulises vees, nõruta ja pigista kuivaks, haki väikeseks. Lõika karulaugulehed u 1,5 cm pikkusteks tükkideks. Pane nõgesed ja karulauk kaussi, lisa ricotta, riivjuust, muna ja sool. Kui täidis tundub vedel võid lisada veidi riivsaia. Sega hoolega läbi, soovi korral pigista salatisse ka sidrunimahla.
Rulli tainas lahti – võid teha ühe pika või mitu väiksemat struudlit. Pane täidis ühele servale, keera struudel rulli, nii et kinnitus jääb küljele ja pealmisele poolele jääb kaks tainakihti. Tee pealmisele tainakihile diagonaalselt sisselõiked. Määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus u 20-22 minutit. Kui struudel küpseb pealt liiga kiiresti, alanda vahepeal kuumust 180 kraadini, et ka sisu ära küpseks.
Soovi korral määri kuumale struudlile karulauguvõid ja serveeri pisut jahtunult kevadise salatiga.


Salat:
1 punt karulauku
1 punt noori võilillelehti
2 tomatit
peotäis rediseid
soovi korral punast või šalottsibulat
sidrunimahla
head õli
soola
suhkrut või mett

Lõika tomatid viiludeks, redised neljandikeks, karulaugu ja võilillelehed rebi meelepärase pikkusega tükkideks. Sega kokku kaste, nirista salati peale ja serveeri koos struudliga.

 

Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: