Pošeeritud muna rohelise spargli ja hollandi kastmega
Autor:
Rudolf Visnapuu
Allikas:
Terevisioon
|
Avaldatud:
16.04.2012 12:18
2-le inimesele
2 kanamuna
1 l vett + 1 spl äädikat (muna keetmiseks)
2 viilu röstsaia
2-3 viilu sinki
40 g värsket salatit
2 spl oliivõli (või salatikastet)
4 spl hollandi kastet
spargleid
võid sparglite praadimiseks
soola ja musta pipart
Hollandi kaste
2 munakollast
100 g võid
1 spl valget veini
1-2 spl sidrunimahla
(soovi korral 2 spl hapukoort)
maitse järgi soola ja suhkrut
Keeda vein vaiksel tulel kokku (2-3 minutit) ning jahuta maha. Lisa sinna juurde munakollased ning pidevalt segades (hea on seda teha vesivannil) kuumuta 6-8 minutit.
Peale seda lisa võitükid ning sega nii kaua kuni kaste pakseneb. Võib lisada maitse järgi ka hapukoort. Maitsesta soola ja suhkruga.