Haavapuraviku sushi pirni-sibulamoosiga

Autor: Jorma Riivald
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 09.09.2014 14:17

Tooraine:
-        Haavapuravikud
-        Mahe odrakruup
-        Taluvõi
-        Mugulsibul
-        Pirn
-        Balsamico äädikas
-        Loorber, kaneel, muskaat
-        Suhkur, sool, pipar
-        Nori lehed

Sushi täidis:
Pese ja tükelda puravikud. Kuumuta poti põhjas või ja lisa tükeldatud puravikud. Pruunista ja lisa vesi. Keeda 2-3 minutit ja lisa odrakruubid. Kuumuta tasasel tulel kuni kruup on pehme. Seejärel lisa veel tükike taluvõid ja maitsesta soolaga.
Pirni-sibulamoos:
Koori sibul ja tükelda. Kuumuta pott ja rösti sibulad. Lisa tükk võid. Kui sibulad on pruunid lisa balsamico ja kuumuta kuni kaob terav äädika lõhn. Lisa loorber, kaneel  ja terake soola. Kuumuta. Lisa suhkrut julgelt kuni paksenemiseni. Pese pirn ja tükelda kuubikuteks. Lisa pirnitükid soojale sibulamoosile ja sega ilusti läbi.
Teeme sushi valmis ka.
Aseta nori leht rullmatile ja niisuta seda kergelt veega. Aseta lehele ühtlaselt jahtunud puraviku-kruubimass. Sellele triip pirni-sibulamoosi ja keera rulliks kokku. Lase rullil seista külmikus 20-30 minutit. Lõika lahti ja serveeri.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: