Lihtne roheline salat

Autor: Ott Tomik
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 11.05.2011 10:29

Rohelist salatit:
 
- Vali  hoolikalt, et ta oleks prink ja terve
- Pese ja käsitle õrnalt, ära vigasta, mulju
- Tükelda salat käte vahel, õrnalt rebides, noaga ära salatit lõika
- Kuivata salat enne söömist kas sõelal või käterätikul
 
 
Rabarberi Vinaigrette
 
Otsi aiast endale paar pulka värsket ja ilusat rabarberit. Koori rabarber, haki võimete kohaselt võimalikult peeneks. Otsi endale üks tavaline keeratava kaanega tühi purk, soovitavalt 0,5 l klassikaline purk milles poes moose müüakse ja pane hakitud rabarber purki. Lisa pool teelusikatäit soola ja teist samapalju suhkrut. Jäta ca. 20 minutiks lauale seisma. Hakitud rabarberit peaks olema ca 1 cm kiht purgi põhjas. (Efekt on selles, et sool hakkab alati toidust vedelikku välja imema ja antud juhul täpselt seda meil vaja ongi. Vastupidiselt liha marineerimisel ei lisata marinaadi soola just samal põhjusel, tahame ju et liha võimalikult mahlane jääks.)
Samal ajal kui sool purgis rabarberit töötleb haki peeneks üks väiksem mugulsibul ja peterselli lehed, lisa ka need purki, pigista purki poole sidruni mahl.
Lisa purki oliivõli silma järgi 2 korda sama palju kui seal on muud massi. Ehk siis klassikaline oliivõli baasil tehtud salatidressingu lihtsaim retsept on 1 osa hapet ja 2 osa oliivõli. Klaaspurgis on seda imelihtne silma järgi mõõta. Lisa värskelt jahvatatud musta pipart, keera purgile kaas peale ja kuku raputama – täpselt nagu baarmanid seda teevad. Maitse, vajadusel lisa veel sidrunit, soola pipart või suhkrut. Tulemusena on sul nüüd purgitäis salatikastet, mida hea külmikus purgiga hoida ja enne salatile kallamist imelihtne jälle läbi raputada. Rabarberi asemel võid kasutada ka muid happelisi vilju, nt astelpajusid, sidrunit, laimi jne.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: