Krõbe salat

Autor: Vesta Reest
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 15.03.2012 11:52

6-7 suuremat maapirni

250 g läätsesid

Väike sibul

2-3 küüslauguküünt

Igale sööjale üks  muna

Meelepärast rohelist salatit

Praadimiseks õli

Serveerimiseks rohelist sibulat

Kaste

2-3 tl riivitud mäda- või mustrõikajuurt

Veidi mett

Õunaäädikat

salatiõli

Haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks, lisa läätsed ja niipalju vett, et läätsed on kaetud. Maitsesta soolaga, lase keema tõusta. Keera kuumus madalamaks ja keeda läätsi vastavalt pakendil toodud juhisele. Kui läätsed on valmis, kurna ja jahuta.

Tõmba maapirnid õhukesteks laastudeks, kuivata köögipaberil. Kuumuta praepannil u 2 cm praadimisõli ja küpseta maapirnilaastud u 20 sekundiga krõbedaks. Korja pannilt, nõruta õlist, raputa soolaga üle.

Kuumuta pannil taas veidi õli. Löö toasoojad munad ettevaatlikult õlisse ja küpseta, kuni need on hüübinud. Tõsta pannilt.

Kastmeks riivi must- või mädarõigas peene riiviga, sega mee ja õunaäädikaga. Lisa õli ja sega korralikult.

Laota liuale esmalt roheline salat, siis jahtunud läätsed. Seejärel munad ja maapirnikrõbuskid. Piserda salatile kastet. Garneeri rohelise sibulaga.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: