Salat ja boeuf hobuselihast

Autor: Joel Ostrat
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 06.06.2013 12:31

Hobuseliha on tervislik ja maitsev alternatiiv ülejäänud punasele lihale. Hobuseliha on väherasvane, valgurikas, erkpunane, maitsev ja mure ning seda on toiduvalmistamisel lihtne kasutada. Hobuseliha süüakse enamasti sügisel ja see sobib imehästi grillimiseks. Sitkeid lihatükke peab kauem küpsetama või enne kasutamist marineerima.

Hobuselihast boeuf ca 4-le

Hobuse välisfilee 300g

Tomatipasta 75g

Punane sibul 50g

Soolakurk 50g

Päiksekuivatatud tomat 30g

Kappar (varrega) 30g

Vutimuna 4tk (kasutage vaid munakollast)

Sool / pipar maitsejärgi

Petersell 1 oks

Ciabatta (viiluta ja küpseta ahjus), serveerimisel !

VALMISTA:

Tükelda liha imeväikseks kuubikuks (saab ka saumikseriga, kuid siis ettevaatlikult, et üle ei mikserda). Kõik muud komponendid tükelda ka nii pisikeseks, kui suudad.

Sega liha tomatipasta ja munaga ühtlaseks massiks ja maitsesta soola pipraga.

Lisa kõik ülejäänud komponendid, sega ja serveeri koos ciabattaga !

Suvine salat kõige värskega serveerides hobuselihaga 4-le

Roheline salat (vali omad lemmikud, rukola, jääsalat, lollo-rosso vm) 100g

Greip 100g

Granaatõun 30g

Kirsstomat 100g

Marineeritud seened 75g

Kurk 100g

Hobuseliha (välisfilee) 300g


Suvine dipikaste salati juurde:

Maitsestamata jogurt 500ml

Tšillikaun ½

Keedetud peet (riivitult) 30g

Porgand (riivitud) 30g

Maitseroheline (oregano, till, petersell) 10g

Sool /pipar maitse järgi.

Sega kõik komponendid ja vispelda omavahel. Lase kastmel ca 10-15min seista, et maitsed avaneks.


Nautige suve ja häid Maitseelamusi

Joel Ostrat

Keskmine hinne:
Sinu hinne: