Soe lõhesalat marineeritud krevettidega

Autor: Tõnis Neigla
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 03.01.2012 12:00

Kogus: kahele

Vaja läheb:

300-400 g lõhefileed
1 pott salatit

100 g salatisegu (erinevad salatid)
200 g värsket kurki
2 paprikat (punane, kollane)

100 g zucchinit
100 g porrut
100 g tomatit
0,3 dl valget veini
1 dl kalapuljongit
2 vutimuna (kaunistuseks)

Marineeritud krevetid:

60-100 g krevette (olenevalt suurusest)

1 dl oliivõli
½ küüslaugu küünt
¼ sidrunit
½ tšillikauna
10 g värsket koriandrit
soola,pipart
mett

Sega kausis kõik komponendid kokku. Lisa hakitud tšilli (seemnekojata), küüslauk ja koriander ning sidrunist pressitud mahl. Maitse järgi lisa soola, pipart ja mett. Lase krevettidel marineerida 8-12 tundi.

Sinepi-sidrunikaste:

1 dl oliivõli

1 spl valgeveini äädika
¼ sidrnit
1 tl Dijon sinepit
sool,pipar

Sega omavahel komponendid ja lisa pressitud sidrunimahl. Kaste peab jääma kreemjas ning maitselt magus- hapu- sinepine. Maitsesta soola ja pipraga.

 

Sega omavahel salatisegu, kurgilaastud (tõmmatud köögivilja koorijaga), marineeritud krevetid ning sinepi-sidrunikaste.

Keeda eelnevalt kalapuljong ja vutimuna.

Määri lõhetükid vähese oliivõliga, maitsesta soola ja pipraga. Pigista peale mõni piisk sidrunimahla. Küpseta lõhe 220-kraadises ahjus 7-8 minutit. Lõhe peab seest jääma heleroosa. Kuumuta pannil, keskmisel kuumusel, oliivõli ja või. Lisa hakitud köögiviljad ja prae mõni minut. Lisa valge vein, kalapuljong ning hauta mõned minutid. Maitsesta soola, musta pipra ja poole sidruni mahlaga.

Jaga soe salat taldrikutele. Tõsta peale lõhe, vutimuna ja sidruniviil.

Kaunista rohelisega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: