Itaaliapärane kevadekuulutaja spargel ja karulaugukreem

Autor: Anni Arro
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 10.04.2014 11:53

“Kevadekuulutajad” sparglid nii nagu Itaalias

1-le

4-5 rohelist sparglit

1 muna

2-3 viilu prosciuttot

parmesani

oliiviõli

50 g spinatit

10 g võid

leheke basiilikut

soola, pipart

Lõigake 2-3 cm spargli alumisest otsast maha ja koorige 3-4 cm köögiviljakoorijaga.

Lase veel potis keema tõusta, lisa sool ja sparglid. Keeda ca 5 min ja lase lase kiirelt külma vee alt läbi, et säiliks ilus roheline värvus.

Aseta sparglid taldrikule. Prae pannil võis spinat, maitsesta soolaga ja lao kihiti sparglitele. Prae muna – vastavalt soovile, kas härjasilm või mõlemalt poolt praetud. Aseta sparglitele prosciutto viilud, muna ja parmesanilaastud. Piserda oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja basiilikuga.

Karulaugukreem

Kimp karulauku

200 g toorjuustu

100 ml vahukoort

soola, pipart

sidrunikoort

Vahusta vahukoor ja lisa vahustades toorjuust. Haki hulka karulauk ning maitsesta soolaga. Aseta kreem serveerimiskaussi, jahvata peale värsket pipart ja riivi natuke sidrunikoort. Serveeri röstitud saiaga. Sobib imehästi sparglite kõrvale!

Keskmine hinne:
Sinu hinne: