Tallesalat mündivinegretiga

Autor: Ants Uustalu
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 21.03.2011 15:17

200g talle tagaosa, luuta
2 fenkolit
1 tl soola
4 apelsini
100g kirsstomateid
60g võid
60g õli
200g rohelist salatit (salati mix)

Võta talleliha pool tundi enne küpsetamist kapist välja.
Pane ahi 125 kraadi peale. Viiluta fenkol peeneks ja pane kaussi ning riputa peale soola. Lase seista 30 minutit. Koori ja fileeri apelsinid. Pese salatilehed ja poolita kirsstomatid.
Prae pannil talletükid võis ja õlis, kuni liha saavutab ilusa värvi. Küpseta liha 15 minutit ja ahjust välja vöttes lase lihal ”puhata”. Viiluta talleliha ja sega ülejäänud salatikomponentidega. Kõige lõpuks maitsesta mündivinegretiga.

Mündivinegrett:

3 spl valgeveiniäädikat
50g piparmünti

maitse järgi:
toiduõli
rose pipart
suhkurut
lehtpeterselli

Kuumuta äädikat 45C-ni ja pane sisse mündilehed. Lase 10 minutit tõmmata.
Kurna mündilehed välja ja pane sisse rose pipar, suhkur, õli ja petersell.
Sega natukene ja pane salati peale.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: