Lootusrikas hommikusöök ja värske lõheceviche

Avaldatud: 15.04.2010 09:55

Lootusrikas hommikusöök ehk munad vürtsikal tomatipadjal


Tomatikaste:
5-6 suuremat küpset tomatit
1 paprika
2 keskmist sibulat
5 küüslauguküünt
2 väikest kuivatatud tšillikauna
veidi õli
soola
soovi korral musta pipart
palsamisiirupit või -äädikat ja veidi suhkrut

igale sööjale 1 muna
sepiku- või leivakukleid


Pese ja kuivata tomatid ja paprika. Lõika kõik viljad pooleks, paprikal eemalda seemned ja valge seemnekoja osa. Koori sibulad, lõika neljandikeks, koori ka küüslauk.
Lao köögiviljad ahjupannile, piserda peale head õli ning puista veidi soola. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit või kuni küüslauk ja sibul on täiesti pehmed.
Vala blenderisse, purusta, lisa tšillikaunad ja purusta veel ning vala kogu segu pannile. Kuumuta aeglaselt keema, keeda 10 minutit ja maitsesta: lisa palsamisiirupit või suhkrut ja palsamiäädikat, vajadusel lisa ka soola ja musta pipart ning soovi korral meelepäraseid maitseaineid.
Kuumuta veel 5 minutit kuni maitse on küps ja rikkalik. Vajuta lusikaga kastme sisse õõnsused ehk munapesad. Löö igasse auku muna, kata pann kaanega ning küpseta, kuni muna on hüübinud, u 3-4 minutit. Maitsesta muna soola ja pipraga.
Rösti või grilli kukliviilud krõbedaks ning tõsta igale kukliviilule üks kastmes muna. Serveeri värske salati ja vürstika ceviche’iga.

 


Värske ja vürtsikas lõheceviche

2-3 lõhe kõhuäärt
2 laimi
soola
kuivatatud tšillit
soovi korral rosépipart
värsket koriandrit

Lõika kala suupärasteks paladeks, lao kaussi, puista peale veidi soola. Pudista tšillikaun sõrmede vahel peeneks ja lisa kalale. Lisa soovi korral ka rosépipar ja sega.
Pigista peale 1 laimi mahl, kui tundub, et laimimahla on vähe, lisa veel poole laimi mahl, ülejäänud laim jäta serveerimiseks. Sega ceviche läbi ja lase enne serveerimist vähemalt tunnike külmas seista. Enne serveerimist sega ja viimistle vajadusel maitse.

 


Allikas: Terevisioon
Kokk: Vesta Reest

Keskmine hinne:
Sinu hinne: