Kevadine spargli ja lõhe salat vutimunadega

Autor: Angelica Udeküll
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 06.05.2013 10:42

2 peotäit erinevaid salatilehti

8 sparglit

½ punast sibulat

100 g soolalõhet

4 redist

8 vutimuna

½ sidrunit


Kaste:

2 spl sidrunimahla

¼ tl meresoola

purustatud musta pipart

½ tl mett

4 spl rapsiõli


Pikka saia

Õli


Pese salatilehed jääkülmas vees, kurna ja kuivata salativurris.

Sparglid koori ja tõsta soola ja vähese sidrunimahlaga maitsestatud vette 2-3 minutiks keema. Seejärel jahuta sparglid külmas vees.

Sibul koori ja haki õhukesteks viiludeks.

Redis viiluta õhukesteks viiludeks.

Vutimunad aseta 1 minutiks keema, tõsta pott tulelt, jättes munad veel 2 minutiks keevasse vette, seejärel tõsta jääkülma vette jahtuma. Koori ettevaatlikult.

Kastme valmistamisel sega sidrunimahl maitseainetega ja viimasena lisa peene joana õli, samal ajal pidevalt kloppides.

Saiast lõika õhukesed viilud, aseta õliga määritud ahjuplaadile ja küpseta keskmise kuumusega ahjus kuldkollaseks ja krõbedaks.

Soolalõhe lõika õhukesteks viiludeks.


Serveeri kõik salatikomponendid kihiti taldrikul, viimasena niristades salatile kaste ja puista üle saiaviiludega.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: