Soe kapsa-läätse salat

Autor: Kristel Vokk
Allikas: Terevisioon | Avaldatud: 24.09.2014 15:44

1 dl punaseid läätsesid

1 väike peakapsas

1 keskmine porgand

1 punane või roheline paprika

1-2 küüslauguküünt

1 roheline sibul

 

kaste:

3 sl kvaliteetset oliivõli

1 sl valget veiniäädikat

1 tl vahtrasiirupit (sobib ka agaavisiirup või mesi)

poole sidruni mahl

kanget sinepit

tüümiani

 

röstitud kõrvitsaseemneid

soola

värskelt jahvatatud pipart

 

1. Lõika kapsas, porgand ja paprika piklikuks.

2. Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pakil antud keemisaega arvestades.

3. Samal ajal kui läätsed keevad kuumuta keskmise kuumusega pannil oliivõli. Lisa hakitud küüslauk ja kapsas ning kuumuta paar minutit. Eemalda kuumuselt.

4. Kastme jaoks sega kokku veiniäädikas, sidrunimahl, sinep, tüümian ning vahtrasiirup. Lisa oliivõli ja sega korralikult läbi. Maitsesta pisut soolaga.

5. Tõsta pann uuesti kuumusele. Kui läätsed on valmis, sega need kapsa juurde. Lisa roheline sibul, porgand ja paprika. Vala peale kaste ning sega korralikult. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta kuni sa ei tunne enam äädika lõhna (max 1-2 minutit). Puista peale röstitud kõrvitsaseemneid ning söö koheselt.

Keskmine hinne:
Sinu hinne: