Nuikapsa-rukolasalat ürdiõli lambakarreega

Avaldatud: 09.03.2010 09:06

Lambakarree:

500 g lambakarreed
1 apelsin
väiksem peotäis rukolat
lehtpeterselli
koriandrit
50 ml head oliiviõli
mõned väiksemad tomatid
1 spl fariinsuhkrut
soola
musta pipart

Valmista eelpool mainitud ürtidest ürdiõli, mida saad kasutada nii lamba marineerimisel, salati valmistamisel kui ka tomatite küpsetamisel. Maitsesta lambakarree ürdiõli ja värske apelsinimahlaga ning lase marineeruda vähemalt 6 tundi.
Valmis karree pruunista mõlemalt poolt (terve tükina) pannil, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta ahjus  200 kraadi juures  ca 15-20 minutit, jättes liha poolküpseks. Lisa juurde ürtide, oliiviõli, soola ning fariinisuhkruga maitsestatud tomatid.
Parima tulemuse saad, kui keerad liha enne serveerimist 10 minutiks fooliumisse ning alles seejärel lõikad liha parajateks tükkideks.

 

Nuikapsa-rukolasalat:

1 keskmine nuikapsas
100 g valget redist
mõned punased redised
30 g musta rõigast
paar peotäit metsikut rukolat
ühe apelsini mahl
värsket koriandrit
50 ml head oliiviõli
sidruni- või laimimahla
soola
suhkrut
pipart

Riivi nuikapsas, valge redis ja must rõigas ning lõika punasest redisest õhukesed viilud. Sega hulka ürdid ja rukola ning maitsesta. Võid serveerida salati eraldi kausis.

Allikas: Terevisioon

Kokk: Toomas Lääts

Keskmine hinne:
Sinu hinne: